Νέος Μαρμαράς

Το πιο κοσμοπολίτικο χωριό της Σιθωνίας


Ο Νέος Μαρμαράς βρίσκεται στη μεσαία χερσόνησο της Χαλκιδικής, σε απόσταση 130 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη. Είναι χτισμένος αμφιθεατρικά, παρουσιάζει έντονα την εικόνα νησιού, συνδυάζοντας ιδανικά τη γαλάζια θάλασσα με το πράσινο του βουνού. (www.neosmarmarasnet.gr, www.halkidikinet.gr )

Η περιοχή του Νέου Μαρμαρά και γενικότερα της Σιθωνίας παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον καθώς συνυπάρχει αρμονικά το βουνό και η θάλασσα. Στο Νέο Μαρμαρά υπάρχουν πολλές σύγχρονες τουριστικές μονάδες από τις οποίες οι περισσότερες μπορούν και παρέχουν εξυπηρέτηση όλο τον χρόνο. Επίσης εμπορικά καταστήματα δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή δίνοντας στους κάτοικους την άνεση της εξυπηρέτησης όλων των αναγκών τους.

Η περιοχή προσφέρεται για δραστηριότητες και εναλλακτικές μορφές τουρισμού όπως: αγροτικός, θρησκευτικός, φυσιολατρικός τουρισμός, πεζοπορία (trekking), mountain bike και τέλος κυνήγι και ψάρεμα. Το κλίμα παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον λόγω της πυκνόφυτης βλάστησης. Η άμεση προσπέλαση προς το βουνό και τη θάλασσα δίνει την ευκαιρία στους ανθρώπους να έρθουν κοντά στην φύση.

Στη μικρή και πολύπτυχη κοινωνία του Νέου Μαρμαρά συνυπάρχουν επαγγέλματα τα οποία αντανακλούν την ιδιομορφία της περιοχής. Από πολύ παλιά η περιοχή του Νέου Μαρμαρά και γενικότερα της Σιθωνίας ήταν πόλος έλξης για πολλούς τουρίστες και επιχειρηματίες, έτσι ώστε να αναπτυχθούν πολλές και διαφορετικές δραστηριότητες. Τέλος, η μαρίνα του συγκροτήματος Πόρτο Καρράς και το μοναδικό στην Ελλάδα πλωτό λιμάνι του Μαρμαρά, φιλοξενούν εκατοντάδες σκάφη όλο το χρόνο.

 

Στα 200 μέτρα από το κατάλυμα υπάρχει το δημοτικό parking στο λιμάνι του Νέου Μαρμαρά.  Στη φωτογραφία βλέπετε το parking όπως φαίνεται από το μπαλκόνι του καταλύματος.